Babil Kralı'nın Kılıcı

    ToraBabİçerik
    Hezekiel Bölüm 21Babil Kralı’nın Kılıcı



Hez.21: 18 RAB bana şöyle seslendi:
Hez.21: 19 “İnsanoğlu, Babil Kralı’nın kılıcı gelsin diye iki yol belirle; ikisi de aynı ülkeden başlamalı. Kent yolunun başladığı yere bir işaret koy.
Hez.21: 20 Ammonlular’ın Rabba Kenti’ne ya da Yahuda’ya ve surlarlaçevrili Yeruşalim’e ilerlesin diye kılıç için yol belirle.
Hez.21: 21 Çünkü Babil Kralı iki yolun ayrıldığı, yollarınçatallaştığı yerde fala bakmak için duracak. Okları silkeleyecek,aile putlarına danışacak, kurban edilen bir hayvanın ciğerine bakacak.
Hez.21: 22 Kütük yerleştirmek, öldür buyruğunu vermek, savaş naralarıatmak, kapılara kütük yerleştirmek, toprak rampalar oluşturmak,kuşatma duvarları yapmak için sağ elinde Yeruşalim’i gösteren ok olacak.
Hez.21: 23 Onunla ant içerek antlaşma yapanlar fala yanlış bakıldığınısanacak. Ama kral suçlarını anımsatıp onları tutsak alacak.
Hez.21: 24 “Bundan ötürü Egemen RAB şöyle diyor: ‘Madem suçlarınızı,isyanlarınızı anımsattırdınız, bütün uygulamalarınızda günahlarınızı açığa çıkardınız, madem bütün bunları yaptınız, siz de tutsak alınıp götürüleceksiniz.
Hez.21: 25 “‘Sen, ey saygısız, kötü İsrail önderi, günün yaklaştı, sonunda yargı günün geldi.
Hez.21: 26 Egemen RAB şöyle diyor: Sarığı çıkar, tacı kaldır. Artıkeskisi gibi olmayacak. Alçakgönüllü yükseltilecek, gururlu alçaltılacak.
Hez.21: 27 Yıkım! Yıkım! Kenti yerle bir edeceğim! Hak sahibigelinceye dek onarılmayacak. Kenti ona vereceğim.
Hez.21: 28 “Sen, ey insanoğlu, peygamberlik et ve de ki, ‘Aşağılayıcısözler söyleyen Ammonlular için Egemen RAB şöyle diyor:”‘Kılıç, kılıç, Öldürmek için kınından çekilmiş, Yok etmek için, Şimşek gibi parlamak için cilalanmış!
Hez.21: 29 Size ilişkin görümler aldatıcıdır, Açılan fal yalandır. Öldürülecek kötülerin enseleri üzerine Yerleştirileceksin, ey kılıç! Onların günü yaklaştı, Sonunda yargı günleri geldi.
Hez.21: 30 Kılıç kınına koyulsun! Yaratıldığınız yerde, Atalarınızın ülkesinde Yargılayacağım sizi.
Hez.21: 31 Öfkemi üzerinize dökeceğim, Kızgınlığımı üzerinize üfleyeceğim; Acımasız adamların, Yakıp yok etmekte usta kişilerin eline Teslim edeceğim sizi.
Hez.21: 32 Ateşe yakıt olacaksınız, Kanınız ülkenizin ortasında dökülecek, Bir daha anılmayacaksınız. Çünkü bunu ben RAB söylüyorum.”