Eli'nin Oğullarına Karşı Peygamberlik Sözü

    ToraBabİçerik
    1.Samuel Bölüm 1İshak ile Avimelek



1.Sa.2: 27 O sıralarda bir Tanrı adamı Eli’ye gelip şöyle dedi: “RABdiyor ki, ‘Atan ve soyu Mısır’da firavunun halkına kölelikederken kendimi onlara açıkça göstermedim mi?
1.Sa.2: 28 Sunağıma çıkması, buhur yakıp önümde efod* giymesi içinbütün İsrail oymakları arasından yalnız atanı kendime kâhin seçtim. Üstelik İsrailliler’in yakılan bütün sunularını da atanın soyuna verdim.
1.Sa.2: 29 Öyleyse neden konutum için buyurduğum kurbanı ve sunuyuküçümsüyorsunuz? Halkım İsrail’in sunduğu bütün sunuların en iyi kısımlarıyla kendinizi semirterek neden oğullarını benden daha çok sayıyorsun?
1.Sa.2: 30 “Bu nedenle İsrail’in Tanrısı RAB şöyle diyor: ‘Gerçekten,ailen ve atanın soyu sonsuza dek bana hizmet edecekler demiştim. Ama şimdi RAB şöyle buyuruyor: ‘Bu benden uzak olsun! Beni onurlandıranı ben de onurlandırırım. Ama beni saymayan küçük düşürülecek.
1.Sa.2: 31 Soyundan hiç kimsenin yaşlanacak kadar yaşamaması içinsenin ve atanın soyunun gücünü kıracağım günler yaklaşıyor.
1.Sa.2: 32 İsrail’e yapılacak bütün iyiliğe karşın, sen konutumdasıkıntı göreceksin. Artık soyundan hiç kimse yaşlanacak kadar yaşamayacak.
1.Sa.2: 33 Sunağımdan bütün soyunu yok edeceğim, yalnız bir kişiyi esirgeyeceğim. Gözleri ağlamaktan kör olacak, yüreği yanacak*fe*. Ama soyundan gelenlerin hepsi kılıçla*ff* ölecekler.D Not 2:33 Septuaginta, Kumran “Sunağımdan bütün soyunu yokedeceğim, yalnız bir kişiyi esirgeyeceğim. Gözleri ağlamaktan körolacak, yüreği yanacak”, Masoretik metin “Gözlerini körleştirmekve sana sıkıntı vermek için sunağımdan bütün soyunu yoketmeyeceğim, yalnız birini esirgeyeceğim”. 2:33 Septuaginta, Kumran “Kılıçla”, Masoretik metin “Adamlarolarak”.
1.Sa.2: 34 İki oğlun Hofni ile Pinehas’ın başına gelecek olay seniniçin bir belirti olacak: İkisi de aynı gün ölecek.
1.Sa.2: 35 İsteklerimi ve amaçlarımı yerine getirecek güvenilir birkâhin çıkaracağım kendime. Onun soyunu sürdüreceğim; o dameshettiğim* kişinin önünde sürekli hizmet edecek.
1.Sa.2: 36 Ailenden sağ kalan herkes bir parça gümüş ve bir somunekmek için gelip ona boyun eğecek ve, Ne olur, karın tokluğunabeni herhangi bir kâhinlik görevine ata! diye yalvaracak.”