Hizkiya'nın Hastalığı, İyileşmesi ve Ölümü

    ToraBabİçerik
    2. Tarihler Bölüm 32Hizkiya’nın Hastalığı, İyileşmesi ve Ölümü



2.Ta.32: 24 O günlerde Hizkiya ölümcül bir hastalığa yakalanınca,RAB’be yalvardı. RAB yakarışını duyarak ona bir belirti verdi.
2.Ta.32: 25 Ne var ki, Hizkiya kendisine yapılan bu iyiliğe yaraşırbiçimde davranmayıp büyüklendi. Bu yüzden RAB hem ona, hemYahuda’ya, hem de Yeruşalim’e öfkelendi.
2.Ta.32: 26 Hizkiya ile Yeruşalim’de yaşayanlar gururu bırakıpalçakgönüllü davranmaya başladılar. Bu sayede Hizkiya’nınkrallığı boyunca RAB’bin öfkesine uğramadılar.
2.Ta.32: 27 Hizkiya çok zengin ve onurlu biriydi. Altını, gümüşü,değerli taşları, baharatı, kalkanları ve çeşit çeşit değerli eşyası için hazineler yaptırdı.
2.Ta.32: 28 Ayrıca tahıl ambarları, yeni şarap ve zeytinyağı depoları,sığırlar için ahırlar, sürüler için ağıllar yaptırdı.
2.Ta.32: 29 Bunların yanısıra kendisi için kentler kurdurdu ve çoksayıda davar, sığır edindi. Tanrı ona çok büyük zenginlik vermişti.
2.Ta.32: 30 Gihon Pınarı’nın yukarı ağzını kapayıp suyun DavutKenti’nin batı yakasından aşağıya akmasını sağlayan daHizkiya’dır. Üstlendiği her işte başarılı oldu.
2.Ta.32: 31 Ama Babil önderlerinin ülkede gerçekleştirilen belirtiyiaraştırmak için gönderdiği elçiler gelince, Tanrı Hizkiya’yıdenemek ve aklından geçenlerin hepsini öğrenmek için onu bıraktı.
2.Ta.32: 32 Hizkiya’nın yaptığı öbür işler ve RAB’be bağlılığı Amotsoğlu Peygamber Yeşaya’nın Yahuda ve İsrail krallarınıntarihindeki görümünde yazılıdır.
2.Ta.32: 33 Hizkiya ölüp atalarına kavuşunca, Davutoğulları’nınmezarlarının üst kesimine gömüldü. Bütün Yahuda ve Yeruşalimhalkı onu saygıyla andı. Yerine oğlu Manaşşe kral oldu.